Ripost: Sunyi színjáték, hogy Karácsony csak kerékpárral közlekedik

2019.11.07. 08:12

„Minden reggel, 6:45 és 6:50 között, mondhatni konspiratív körülmények között érkezik meg a sofőr Karácsony Gergely zuglói házához” – írja a Ripost.

A kormánylap szerint a főpolgármesterért érkező sofőr óvatosságból nem parkol a háza előtt, inkább egy közeli ház előtt áll le, ebből pedig viták is vannak az ott lakókkal. Mint írják, „a sofőr-testőr nyilvánvalóan profi, még a környező házak ablakait is végigpásztázza, ügyel mindenre”.

A lap szerint ellentmondásban van, hogy Karácsony azt hirdeti magáról, hogy ő kerékpározik és tömegközlekedést használ. Azt írják, Karácsony például szerda reggel is hazudott, amikor azt mondta, csak busszal megy fel a Várba, hiszen előtte a „gondosan titkolt szolgálati sofőr” várta őt Zuglóban, és gyorsan elhajtottak a Városházára. Csak ezután szállt buszra fotósok kereszttüzében, és ment fel azzal a Várba, miközben a Ripost szerint a sofőr a kocsival ugyanúgy felment a Karmelita kolostorhoz, majd várakozásba kezdett.

A cikkre Karácsony is reagált a Facebookon. Mint írja: 

miközben főpolgármesterként is legtöbbször tömegközlekedéssel jövök dolgozni, amikor tudok, akkor pedig bringával közlekedem, valóban előfordul, hogy autóval megyek a dolgomra. Micsoda botrány, nem?

Állítja, Tarlós István szolgálati autója nem kellett neki, de megtudta, hogy van a Városházának egy zöld rendszámos, elektromos autója, azt használja, ha kell.