A Kanári-szigeteken kapták el a megszökött kábítószer-kereskedőt

2019.11.07. 12:22

Közel három évvel azután, hogy a házi őrizetből megszökött egy 9 év fegyházbüntetésre ítélt férfi, a rendőrség európai elfogatóparanccsal és a spanyol rendőrök segítségével elfogták a Kanári-szigeteken. A 47 éves Cs. Z.-t kábítószer-kereskedelem miatt 9 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a Győri Városi Bíróság, ezután, 2017 januárjában levágta a lábáról a nyomkövetőt és megszökött, írja a police.hu. Mivel feltételezhető volt, hogy elhagyta az országot, a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  Felderítő Főosztályának információi alapján kezdték meg a magyar hatóságok. A nyomozók egy nemzetközi együttműködés keretében felvették a kapcsolatot spanyol kollégáikkal és közösen megállapították, hogy a Cs.Z. a Kanári-szigeteken, Tenerife tartományban tartózkodik. 

A spanyol rendőrök a magyar fejvadászok információi alapján 2019. október 29-én, Adején, néhány nappal az 50. születésnapja előtt elfogták a férfit, akit a spanyol hatóság átadási őrizetbe vett. Magyarországnak történő átadásáról a következő hetekben dönt a bíróság.