Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek a várpalotai hintabaleset ügyében

2019.11.07. 10:52

Maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a várpalotai hintabaleset ügyében a szerkezet üzemeltetője és megfelelőségi tanúsítványának kiállítója ellen, írja a Veszprémi Járási Ügyészség.

2017 szeptemberében szakadt le egy vidámparki hinta a Várpalotai Napok nevű rendezvényen, öten a földre zuhantak, egyikük súlyos, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A 19 éves Krisztofer több mint egy évig feküdt kórházban, többször is műtötték, koponyaprotézist ültette be neki.

hinta6 0 0
Fotó: Police.hu

Édesanyja idén júniusban azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy a fiú semmire se emlékszik a balesetből,  majd egy pszichológus segítségével akarják elmondani neki, mi történt.

KRISZTOFERNEK AZ ELMÚLT KÉT ÉVBEN ÚJRA KELLETT TANULNIA JÁRNI ÉS BESZÉLNI.

A vádirat szerint a hinta üzemeltetője több szabályt megszegett: a karok forgatásának lassítására alkalmas fékszerkezet és a hintakarok megfelelő mechanikai biztosítása nélkül működtette a berendezést.

Az ügyészség szerint a másik vádlott is több szabályszegést követett el, köztük azt, hogy a megfelelőségi tanúsítványt a mechanikai biztosítás hiányában is kiállította úgy, hogy annak tervét korábban éppen ő maga hagyta jóvá.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt írta: egy 67 és egy 64 éves budapesti férfit gyanúsítanak a várpalotai hintabaleset okozásával.