Nem tetszik Wintermantel Zsoltnak, hogy utódja kitűzte az uniós zászlót

2019.11.08. 16:09

A nemzeti zászló és a kerület lobogója mellett a székely és az uniós zászlót is kitűzette Déri Tibor, Újpest új polgármestere a városházára. Az uniós zászlót a díszteremben is elhelyezték, ott a negyedik lobogó nem a székelységet jelképezi, hanem a városrész családbarát jellegét. A momentumos városvezető árokbetemetőnek szánt gesztusa azonban nem nyerte el elődje, Wintermantel Zsolt tetszését, aki korábban kilenc évig vezette a kerületet, és idén októberben kétezer szavazattal vesztette el a választást,

Az érdemi tettek és a valós munka helyett a szimbolikus politizálás jól ismert pótcselekvés. Megszoktuk... De azért joggal fel lehet tenni a kérdést, hogy a ma kikerült EU-s zászlóval fémjelzett intézményrendszer hogyan és miként áll ki az erdélyi magyarok alapvető jogaiért, mennyiben és hogyan lép föl az aljas diszkrimináció és a magyarság ellehetetlenítése ellen?!

- tette fel a kérdést a Facebook oldalán.

Wintermantel egy hozzászólásban azt is megerősítette, az ő idejében elvi okokból nem volt kint az uniós zászló a városházán, mert az EU míg "hazánkat mondvacsinált okokkal támadja, addig eltűri az erdélyi magyarság elleni támadásokat".

Újpesten egyébként sem ment békésen a vezetőváltás, az új polgármestert szinte üres Városháza várta: az új polgármester hivatalba lépése előtt negyvenen mondtak fel, a felmondók sora az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjedt.