Kellemesen kiábrándító őszi esővel kezdődik a vasárnap

2019.11.10. 07:23 Módosítva: 2019.11.10. 07:26

A vasárnap reggel azzal a típusú időjárással köszöntötte az ébredőket, ami általában azért felelős, hogy ha az embernek bármilyen terve is volt aznapra, azt gyorsan el is felejtse, és visszabújjon inkább a meleg takaró alá.

Nagyjából 5-7 fok és hideg eső, így indul a hét utolsó napja, délutánra pedig a kellemetlenül ködös, esős idő záporossá, zivatarossá alakul át - írja az Időkép. Egészen pontosan északon, északkeleten forudlhatnak elő délután záporok, dél felől elkezd felszakadozni a felhőzet, de abban sem lesz sok köszönet. Főként keleten élénk, helyenként erős nyugati-délnyugati szélre lehet számítani. A napi maximum hőmérséklet 8-16 fok között várható, ez azért egy szép nagy szórás, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig arra figyelmeztet, hogy  a csapadékmennyiség a Pécs-Salgótarján sávban 15-25 mm között várható, de lokálisan akár a 30 mm-t is elérheti.

A hétfő sem ígér sokkal jobbat. Eső nem valószínű a hét elején, viszont a hőmérséklet finoman csökken. Míg vasárnap még 3 fok volt a reggeli minimum, hétfőn 2-re, kedden pedig -1-re várják. Fagyni már hétfőn is fagyhat az ország keleti, északkeleti részén.