Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Erősített az ellenzék Komlón, de a Fidesz örülhetett a végén

2019.11.10. 21:08 Módosítva: 2019.11.10. 22:51

A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, Polics József kapta a legtöbb szavazatot abban a komlói választókerületben, amelynek egyik szavazókörében meg kellett ismételni az október 13-i voksolást – közölte vasárnap este a város jegyzője. 

Vaskó Ernő az MTI-nek azt mondta: Polics József 326, míg az ellenzéki pártok támogatását bíró Komló Összeköt Egyesület jelöltje, Ferenczy Tamás 268 szavazatot kapott.

A településen a megismételt választás nem változtatta meg a polgármester személyét, de a két jelölt közötti különbség a település szintjén a korábbi 118-ról 31 szavazatra csökkent.

Az eredmény a megismételt választás után így módosult:

  • Polics József (Fidesz–KDNP): 4187
  • Ferenczy Tamás (Komló Összeköt egyesület): 4156

A választókerület fideszes parlamenti képviselője, Hoppál Péter így örült az eredménynek.

A 13. szavazókörben az egyéni választókerületi képviselő-választást is megismételték. Orsós Ferenc (Fidesz–KDNP) 320, míg az ellenzéki KÖE jelöltje, Hidegkuti Szabolcs (momentumos) 266 szavazatot kapott a szavazókörben. Mindez azt jelenti, hogy összesítésben Hidegkuti Szabolcs jutott be a testületbe. Komlón a polgármesterrel együtt 12 fős testületben az NVI honlapja szerint a KÖE hét, a Fidesz–KDNP öt helyet kap. 

A szavazókörben azért kellett megismételni a szavazást, mert a Pécsi Ítélőtábla megállapította: október 13-án egy 10-12 fős társaság tagjai jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, bementek velük oda, illetve a szavazólap kitöltésének idejére a szavazófülkébe is, és ezt a szavazatszámláló bizottság nem akadályozta meg.

Az összes, november 10-én megismételt választásról  itt találja az eredményeket