Horn Gyula fia keményen beszól Kövér Lászlónak

2019.11.11. 16:24 Módosítva: 2019.11.11. 17:27

Kövér László az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádióban vasárnap hosszan beszélt a Borkai-ügyről, pontosabban arról, hogy szerinte Borkai Zsolt szexbotrányos bűne kismiska ahhoz képest, amiket Gyurcsány Ferenc és Horn Gyula tett a magyarok ellen. A korábbi miniszterelnököket le is hazaárulózta Kövér, elsősorban Gyurcsány Ferencet ekézte, Kövér szerint ő a magyar politikai élet legalja.

Horn Gyulával kapcsolatban azt mondta például az MTI tudósítása szerint, hogy nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen "egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót" jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. A házelnök Horn Gyulát azonban "egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak" nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit "egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak" titulált.

Horn Gyula fia, dr. Horn Gyula az Indexnek küldött reakciójában kemény hangon bírálta a házelnököt. 

Szerinte "a választási kudarc nyilvánvalóan Kövér házelnök úr fejébe szállt, s ennek lehet betudható, hogy különösen ízléstelen módon a berlini fal leomlásának 30. évfordulójának környékére időzítette Édesapám „hazaárulónak” bélyegzését. Köztudomású ugyanis, hogy Édesapám kulcsszerepet játszott a keletnémet menekültek kiengedésében, ami elindította azt a történelmi eseménysort, amelynek végpontját most ünnepeljük. Szerencsésebb tájakon az éppen kormányon levők elismeri az ellentétes politikai oldal történelmi érdemeit is, nálunk sajnos ehelyett a lejáratás és a történelem átírása dívik.”

Dr. Horn Gyula azzal vádolta az Indexnek küldött levelében Kövér Lászlót, hogy a jelenlegi házelnök egykor MSZMP-tag volt. A Parlament oldalán nyilvánosan hozzáférhető önéletrajza szerint viszont Kövér nagyapja volt az MSZMP tagja, maga a házelnök csak az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában dolgozott tudományos segédmunkatársként.

„Azzal kapcsolatban pedig a magyar nemzet sorsáról demokratikus viták során dönteni hivatott magyar törvényhozást bőszült házmesteri vehemenciával és modorral regulába törni igyekvő Kövér házelnök úrnak kell a tükörbe nézve önmagával elszámolnia, hogy

mennyire szilárd vajon az – az egykori lelkes KISZ titkári és MSZMP tagságra épülő - erkölcsi talapzat ahonnan ő az ítéleteit hirdeti.

Lehetséges lenne, hogy Kövér házelnök úr esetleg az 1980-as években – amikor szoros MSZMP kötelékben tevékenykedett - még nem hallott volna 1956-ról? Vajon az akkori állampárti elvtársaival folytatott beszélgetésekben is hazaárulózta a rendszert, vagy csak azóta lett ilyen bátor?

Meggyőződésem, hogy az ilyen nyilatkozatok csak mélyítik az árkokat, a méltatlan O1G és az Országgyűlést káromkodással lejárató hevületet, mert – és ezt szerintem még Kövér házelnök úr is tudja és érti - Édesapámat a mai napig sokan szeretik és tisztelik ebben az országban.”