Rasszista plakátokat tettek ki egy józsefvárosi önkormányzati képviselőről a VIII. kerületben

2019.11.12. 10:25

„Ha egy ló lehet konzul, egy majom is lehet képviselő.” Ezzel a rasszista szöveggel tettek ki plakátokat Camara-Bereczki Ferenc józsefvárosi ellenzéki képviselőről, aki októberben szerzett egyéni önkormányzati mandátumot.

A fotót Camara-Bereczki osztotta meg a Facebook-oldalán, ahová a félig bissau-guineai származású képviselő olyan hozzászólásokat is fűzött, hogy kettőt szedett le a Harminckettesek terénél és hármat a Blaha Lujza térnél, de Erőss Gábor alpolgármester is talált néhányat.

A plakátok aljára megtévesztésből kutyapártos logót nyomtattak, de Camara-Bereczki azt írta, „természetesen biztos, hogy nem a kutyák voltak”. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szintén megerősítette, hogy nincs köze a rasszista plakátokhoz, tette hozzá a Szabad Pécs

Frissítés: A józsefvárosi Fidesz-szervezet közölte, elítéli a kirekesztés, a rasszizmus és az antiszemitizmus minden formáját, így a Camara-Bereczki Ferenc VIII. kerületi képviselőről kihelyezett sértő plakátokat is.

Az MSZP pedig azt közölte, 

miután politikusunkat egy az orbáni gyűlöletpolitikán nevelkedett gyáva senkiházi megtámadta, feljelentést teszünk a rendőrségen, és kíváncsian várjuk, hogy hová vezetnek a nyomozás szálai.