42 km/órás sebességgel ütötték el L.L. Junior kisfiát

D  MI20190831005
2019.11.12. 05:03

Legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten L. L. Junior hároméves fia, amikor augusztus 29-én egy autós a Füredi úton elgázolta a kisgyereket. Az Index információja szerint többek között ez szerepel abban a műszaki szakértői véleményben, amely a napokban készült el a BRFK kérésére.

Az énekes kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen ment át, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. A gyalogosoknak piros volt a lámpa akkor is, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára és egy arra haladó Opel elgázolta. A kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az autót egy 76 éves férfi vezette, aki mellett ott ült a felesége is. A Füredi úton a Rákosi út irányába haladtak, de a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kaptak. Amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el és 

a szakértői vélemény szerint az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel,

mondta az Indexnek Janklovics Ádám, a sofőr védője.

Ezen a szakaszon egyébként 50 km/órás sebességgel lehet közlekedni. A szakértő azt is kiszámolta, hogy a sofőr intenzív fékezés mellett akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/órás sebességgel halad, úgynevezett lassító fékezés mellett pedig ennél is kisebb, 

31-32 KM/ÓRÁS SEBESSÉGGEL KERÜLHETTE VOLNA EL AZ ÜTKÖZÉST. 

A szakértő szerint ugyanakkor az is egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.” A kocsi egyébként a baleset idején megfelelő műszaki és közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, a sofőr pedig kiválóan ismerte azt az útvonalat, ahol a gázolás történt.

Egyszer már el akart indulni

Janklovics Ádám szerint ügyfele a baleset miatt továbbra is rossz lelki állapotban van. A sofőr korábban egyébként egy levelet is eljuttatott a kisgyerek szüleinek, amelyben együttérzését fejezte ki valamint arról is írt, hogy apaként és nagypapaként valószínűleg soha nem dolgozza majd fel a halálos balesetet.

A BRFK az Index kérdésére legutóbb azt közölte, hogy a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

A sofőr a baleset után azt mondta a rendőröknek, hogy a gyerek folyamatosan rohant és arccal a másik irányba nézett. Egy nő, aki a járdaszigeten a gyerek és édesanyja mögött állt,pedig arról beszélt, hogy a kisfiú a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezután viszont már nem fogták a gyerek kezét.