Botond, Mózes
EUR 388,31 Ft
USD 372,72 Ft
12 °C
29 °C

Ujhelyi: Vizsgálni fogja az EU-biztos a fehérvári szennyvíziszap ügyét

2019.11.12. 14:04

Vizsgálni fogja az Európai Parlament új környezetvédelmi biztosa a „magyarországi szennyvíziszapbotrányt”, állította az EP-képviselő Ujhelyi István és Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő Brüsszelben. 

Nyáron jelentek meg a hírek arról, hogy tavaly több ezer tonna bűzös massza érkezett Horvátországból Székesfehérvárra, ahol a szennyvíziszapot „egy lerakóhelyként használt régi agyagbányában helyezték el”, a Fehérvári Téglaipari Kft. területén. A szocialisták szerint mindez a helyi érintett lakosság tudta nélkül történt.

Ujhelyi szerint a környezetvédelmi bizottság alelnöke súlyosnak nevezte az esetet, és közreműködését ajánlotta az ügy kivizsgálásához. Az ellenzék aláírásgyűjtésbe is kezdett korábban a szállítmányok leállításáért.

Valójában azonban jóval több történik annál, mint hogy valakik egy lerakóhelyen megszabadulnak a szennyvíztisztítás melléktermékétől – és ez jó.

Az üggyel, a szennyvíziszap hátterével ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek