A Honvédség megszüntette a miskolci nőt brutálisan megverő férfi szolgálati viszonyát

2019.11.13. 17:44

A Honvédség soron kívül megszüntette a tartalékos szolgálati viszonyát annak a férfinak, aki brutálisan megvert egy nőt szombaton Bujákon, írja a 24.hu.

Hétfő óta terjednek az interneten annak az összevert nőnek a képei, aki az Indexnek azt mondta, azért tette ki őket a Facebookra, mert "nem volt más eszköz a kezében". A nő, Orosz Bernadett azt állította, volt barátja, K. István verte meg őt múlt szombaton. A nőnek az ügyben eljáró nyomozó is azt mondta a kihallgatás után, hogy

Ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el.

A nő távoltartási kérelmét és személyi védelmét első körben a rendőrség elutasította, végül viszont újabb adatok alapján mégis kezdeményezték a távoltartást. Bernadett azt is elmondta, hogy a férfi egy sárospataki nyugalmazott katonai alezredes, aki már többször is bántalmazta őt. 

A 24.hu ezzel kapcsolatban megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, akik azt mondták, soron kívül megszüntették a tartalékos katona szolgálati viszonyát. Hozzátették,

a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség – még az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját.

Frissítés: Az ORFK szerda esti közleménye cáfolja azt a hírt, miszerint az ügyben "nem megfelelően jártak el". A rendőrség szerint hozzájuk múlt szombaton érkezett a bejelentés, azt követően fél órán belül már a helyszínen voltak. A nőt soron kívül meghallgatták, az 52 éves férfit pedig elfogták és súlyos testi sértés gyanúja miatt kihallgatták. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport