A Fidesz visszavette Dombóvárt, és csökkentette a képviselők és az alpolgármester tiszteletdíját

2019.11.14. 06:10

Harminc százalékkal csökkentette Dombóvár közgyűlése a képviselői és alacsonyabb összegben állapította meg az alpolgármesteri tiszteletdíjat - közölte a város Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI-vel.

Pintér Szilárd elmondta, hogy a Fidesz-KDNP-s többségű testület egyhangúlag döntött a csökkentésről. Eszerint a képviselői alapdíjat a korábbi havi 88 900 forint helyett 58 ezer forintban határozták meg, a képviselő bizottsági tagok az alapdíjjal 128 900 forint helyett 98 ezer forintot kapnak, a bizottságok külső tagjainak 40 ezer forintos díjazása nem változott. A társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját 198 ezerről 174 500 forintra csökkentették, és alacsonyabb lett a költségtérítése is.

A polgármester hozzátette, hogy nem tart igényt szolgálati autóra és sofőrre, ezzel együtt a tisztségviselők költségei jövőre mintegy tízmillió forinttal csökkennek. Elmondta azt is, hogy végelszámolással megszüntetik a médiaszolgáltatást végző Dombó-Média Kft.-t, ami évi 50 millió forint megtakarítást jelent az önkormányzatnak.

Dombóváron a 2014-es önkormányzati választáson a Természetesen Dombóvár nevű civil szervezet tarolt, a szervezet jelöltjei nyertek rendre a fideszes jelöltekkel szemben a választókerületekben, és a polgármestert is a civil szervezet adta. Később a '18-as országgyűlésin, és az EP-választáson is jól szerepelt a településen a Fidesz, végül a 2019-es önkormányzati választást tejesen behúzták.

Pintér Szilárd
Pintér Szilárd
Fotó: Városunk Dombóvár / Facebook

A Fidesz-KDNP Pintér Szilárdot, Csikóstőttős független polgármesterét indította Dombóváron, és Pintér 61-35%-os arányban verte meg a korábbi polgármestert. És az összes egyéni választókerületben is a Fidesz jelöltje nyert. 2014 előtt bár a polgármester a korábban MSZP-s, majd független Szabó Lóránd volt, a képviselő-testületben azonban masszív fideszes többség volt. Arról, hogy hogyan működött a város vezetése akkor, a Magyar narancs írt cikket '14-ben.