Házassági ígérettel és rontáslevétellel csaltak ki több milliót egy nyugdíjas férfitől

2019.11.14. 13:14 Módosítva: 2019.11.14. 13:20

Több millió forintot vett át két nő egy kétsopronyi férfitől, hogy levegyék a rontást a pénzről. A problémát az jelentette, hogy ezután nem adták vissza neki. A rendőrség csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette őket – derül ki a Police.hu közleményéből.

A csalók egyike, egy 40 éves szarvasi nő még évekkel ezelőtt ismerkedett meg a kétsopronyi nyugdíjas férfivel egy társkereső hirdetésnek köszönhetően. Akkor nem alakult ki közöttük szorosabb kapcsolat, azonban a nő nemrég újra felkereste a férfit, hogy szeretne találkozni vele.

Az újabb találkozást máris azzal indította, hogy szeretne összeköltözni vele, és hozzámenni feleségül. Kunszentmártoni keresztanyjával együtt látogatták meg a férfit, akit el is vittek Kétsopronyból Kunszentmártonba. A két nő meggyőzte, hogy vegye ki a nemrég örökölt pénzét a bankból, ugyanis 

le kell venni róla a rontást.

A milliókat 2019. november 12-én vették át a férfitől, majd másnap elterelték a figyelmét és a házának kamrájából is el akarták vinni az ott elrejtett pénzt. Az áldozat egyik rokona és a település polgármester azonban gyanút fogott, hogy idegenek mozgolódnak az egyedül élő férfinél, ezért odamentek hozzá. 

Amikor megtudták, hogy a nőknél van a férfi pénze, értesítették a település körzeti megbízottját. A rendőrök elfogták és előállították a két nőt, akiket a Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett. A férfi pénzét a nyomozók lefoglalták, majd hiánytalanul visszaadták neki.