Schiffer András képviseli Karácsonyt a Tiborcz-perben

2019.11.14. 17:02

Találkozás egy régi harcostárssal

- osztotta meg Schiffer Andrással közös fotóját Karácsony Gergely csütörtök délelőtt a Facebook oldalán. Mint a posztból kiderül, az LMP alapítója védi Budapest főpolgármesterét abban a perben, amit Tiborcz István indított Karácsony ellen a Tiborcz-adó elnevezése miatt.

Karácsony kampányának egyik hangzatos mondata volt az javaslat, hogy megadóztatnák az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat, és az ebből befolyó összeget szociális bérlakásépítésre költenék.

Tiborcz az Indexnek akkor azt mondta, különösebben nem vette zokon a polgármesteri kampányban ígért adójavaslatot, de miután a Kúria kimondta, hogy nem közszereplő, nem köteles eltűrni, hogy más politikai célból használja a nevét.

Szerinte a Bokros-csomagnál indokolt lehetett egy családnevet használni, mert azokat az adókat valóban Bokros Lajos vezette be, de ezt az adójavaslatot nem ő találta ki, és nem is járult hozzá, hogy a nevét felhasználják.

Különösebben tényleg nem szeretnék ezzel foglalkozni, de ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra

- fogalmazott Orbán veje, és hozzátette, személyiségi jogi pert kezdeményez. A hvg.hu úgy tudja, 1 millió forint a sérelemdíj.

Tiborcz István zokon vette, hogy rálépünk a saját lábára. Ehhez neki joga van. A budapestieknek pedig joguk van nemcsak zokon venni, de véget is vetni annak, hogy közpénzből, saját teljesítmény nélkül gazdagodó fideszes pojácák az arcukba tolják a vagyonukat. Hát most mi visszaveszünk abból, amit a közösből elvettek. Sejtettük, hogy Orbán Viktor vejének hazavinni jobban esik, mint visszaadni a közösbe. Ezért is tökéletes névadója ennek az adónak

- reagált későbbKarácsony a nyilatkozatra

Schiffer András védte egyébként korábban Szanyi Tibort, az MSZP politikusát is, akinek júniusban felfüggesztették a párttagságát.

"Andrással sok közéleti kérdésben ma már valószínűleg nem értünk egyet, de megtisztelő számomra, hogy a – véleményszabadságért elkötelezett ügyvédként – vállalta az ügyemet" - írja csütörtöki posztjában Karácsony, és megjegyzi,

a Tiborcz-adó bevezetéséről nem mondtunk le, készül az erről szóló javaslat.