Négyhavi távoltartást kérnek a brutálisan bántalmazott nő volt barátja ellen

2019.11.15. 11:12

Noha a rendőrség először nem kezdeményezett távoltartást azután, hogy volt párja múlt szombaton brutálisan bántalmazta Orosz Bernadettet Bujákon, egy szállodai szobában, utóbb mégis jelezték igényüket az ügyészség felé. A rendőrség válasza alapján azért történt ez így, mert a nő és volt párja a támadás idején nem voltak hivatalosan élettársak, ezért nem tudták alkalmazni a párkapcsolati vagy családon belüli erőszakra vonatkozó távoltartást. Azonban létezik ennek olyan formája is, melyet nemcsak hozzátartozókra lehet kérni, ezt kérvényezték a Pásztói Járási Ügyészségtől – ami most négyhavi távoltartás elrendelését indítványozta, írja a 24.hu.

Céljuk, hogy megakadályozzák az újabb támadást. Arra kérik a nyomozási bírót, hogy írja elő a gyanúsított részére, hogy a nővel – közvetlenül vagy közvetve – ne lépjen kapcsolatba, illetve tartsa távol magát tőle és az általa látogatott intézményektől, legyen az iskola, munkahely, templom vagy egészségügyi intézmény.

A brutális bántalmazást megélt miskolci nő a Facebookon osztott meg magáról olyan képeket, amik a támadás után készültek, az Indexnek azt mondta, azért, mert „nincs más eszköz a kezében". A hatgyerekes anya arca gyakorlatilag felismerhetetlenné torzult a bántalmazás hatására, az ügyben eljáró nyomozó azt mondta a kihallgatása után:

Ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el.

A férfit, aki Bernadett elmondása szerint egy nyugalmazott, sárospataki katonai alezredes, a kihallgatás után elengedték, a fenti okokból ugyanis a távoltartást nem tudták elrendelni. A történtek után a Honvédség soron kívül megszüntette a férfi tartalékos szolgálati viszonyát, és időközben a távoltartás kezdeményezése is elindult. Orosz Bernadett azonban mégsem tud megnyugodni, továbbra is fél volt barátja megtorlásától.  • Tippek
  • Hírek