Válik a Rogán házaspár

DMOHA20081021005

Pénteken 10:16-kor az alábbi közleményt adta ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztálya:

Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy meghoztuk közös életünk legnehezebb döntését, a jövőben külön utakon folytatjuk. A mai napon hivatalosan is benyújtottuk válási szándékunkat. A közösen eltöltött tizennégy évünket egymás iránti tisztelettel zárjuk le. Most az elsődleges feladatunk az, hogy a számunkra két legfontosabb személyt, közös gyermekeinket a körülményekhez képest megóvjuk. Ezért arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy döntésünket tartsák tiszteletben és legyenek tekintettel kiskamasz fiainkra. Továbbá tisztelettel kérjük a média munkatársait, hogy gyermekeink képmását ne hozzák nyilvánosságra, és tartózkodjanak találgatások, valótlan állítások közlésétől. Válásunkkal kapcsolatban egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal. Megértésüket köszönjük.

Rogán Cecília

Rogán Antal

Rogán-Gaál Cecília és Rogán Antal kapcsolatáról részletesen írtunk a politikusfeleség/üzletasszonyról szóló portrénkban

Rogánék elmondásuk szerint 2006 őszén ismerkedtek meg, azonban az első találkozás körülményeit nem mindig ugyanúgy idézték fel. „Egy kiállításmegnyitón találkoztunk a belvárosban, öt hónappal ezelőtt. Mögöttem állt, megkocogtatta a vállamat, és elhívott kávézni. Először nemet mondtam, mert a tévéből ismerve egyáltalán nem volt szimpatikus. Aztán néhány mondatot váltottunk, és meggondoltam magam” – nyilatkozta a feleség a lánykérés idején a Blikknek.

A 2010-es Mr. és Mrs. című celebvetélkedő bemutatkozó videójában Rogán-Gaál már azt mondta, hogy „az első találkozás tulajdonképpen egy állásinterjú volt, nem nevezném randinak”, majd vágás, és az akkor még csak V. kerületi polgármester mosolyogva belemondta a kamerába:

nagyon impozáns dekoltázsa volt.

Az internetről lekerült, de a NAVA-adatbázisban elérhető videóban a miniszter neje úgy folytatta, hogy „az állást nem kaptam meg, de a randevúk egymást követték”. A Bors három évvel ezelőtti cikke szerint is végzős egyetemista volt Rogán-Gaál, amikor megkeresték egy álláslehetőséggel, a fideszes politikus azonban „az állásinterjú során hamar más irányba terelte a beszélgetést”. Rogán egyébként sajtósnak alkalmazta volna későbbi feleségét.

Temperamentumos kapcsolat volt

Bár kezdetben Rogán-Gaál elsősorban a politikus fiatal párjaként jelent meg a nyilvánosságban, a feleség a 11 év kor-, valamint a kettejük státusza közötti különbség ellenére egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet a kapcsolatukban. Sőt, már az első közös interjúikban arról meséltek, hogy

RENDSZERESEN HOZZÁVÁGJA MOBILTELEFONJÁT FÉRJÉHEZ, PONTOSAN CÉLOZ, ÚGYHOGY IDŐNKÉNT EL IS TALÁLJA.

„A lehető leghangosabban közli, hogy elválik, beül az autóba, elhajt, én pedig megyek utána taxival” – mesélte Rogán a TV2 műsorában. A helyzet 2010 óta ismerőseik szerint változatlan volt: ha konfliktus volt, Rogán-Gaál rendszeresen kiosztotta, kioktatta férjét, és az is előfordult, hogy nyilvánosan fiamnak szólította a minisztert.

Mindig az enyém az utolsó szó

– foglalta össze a helyzetet a feleség, akit saját bevallása szerint Rogán éppen a temperamentuma miatt szeretett. „Ez a mediterrán stílus eleinte iszonyatosan szokatlan volt, de ettől működik a házasságom” – mondta a politikus 2010-ben a Playboynak. Szerinte feleségéből azonnal kirobbant a feszültség, ez pedig belőle is kirobbantotta.

Nem csak ebben hatott Rogán-Gaál a férjre. Hozzá kötik sokan, hogy lekerült a miniszterről a szemüveg, a ruhatárában pedig megjelentek a divatosabb darabok. Politikusok között az is visszatérő vélemény, hogy a magát parasztgyereknek tartó Rogán a felesége hatására vállalt olyan luxuskiadásokat, amelyekből később politikai ügy is lett. Annyi biztos, hogy a TV2 műsorában elismerték, kettőjük közül Rogán-Gaál jobban szeret költeni.

Mi lesz az állami támogatásokkal?

Az elmúlt években Rogán-Gaál önálló üzleti entitássá nőtte ki magát, médiás vállalkozása mellett sportrendezvények szervezésével kezdett foglalkozni. Ténykedését látványos felemelkedés követte, volt olyan év, amikor a Sarka Katával közös vállalkozásuk megtízszerezte az árbevételét, a nyereségüket pedig az előző évi harmincszorosára növelték. 

Rogán-Gaál gazdasági társaságainak felfutásában az állami vállalatok is segítettek; az MVM 230 millió forint, a Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió forint, az Antenna Hungária pedig 60 millió forint támogatást nyújtott idén a Fitbalance Aréna Tavasz, a Fitbalance Kids, valamint a Nemzeti Futóverseny lebonyolítására. Kérdés, hogy a válás után az állami szereplők továbbra is ilyen bőkezűen bánnak-e majd a miniszter exfeleségének cégeivel. 

A Rogán házaspár egyébként szeptember elején költözött össze Sarka Katával és férjével, a Valton Security kisebbségi tulajdonosával, Bessenyei Istvánnal; a miniszter ősszel már innen járt dolgozni, de nem sokáig, a 24.hu információi szerint Rogán nem sokkal az önkormányzati választások után kiköltözött az ingatlanból. A Miniszterelnöki Kabinetiroda ősszel azt írta a 444.hu kérdésére, hogy a házat Rogán-Gaál Cecília bérli. 

(Borítókép: Rogán Antal V. kerületi polgármester és felesége Gaál Cecília egy közel 150 éves lakatot helyeznek el a Szerelmesek fáját körülvevő kerítésen a budapesti Erzsébet téren 2008. október 21-én. Fotó: MTI / Mohai Balázs)