Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

A Nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozik Erdoğan budapesti magániskolájával

2019.11.16. 13:24

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozott már az erdoganista  török Maarif Alapítvány iskolájának budapesti megjelenésével, írja a Hvg.hu

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s tagja részleteket nem árulhatott el, csak annyit mondott,

nemzetbiztonsági aggályok miatt az ellenzék vetette fel a témát, amely még nem került le a napirendről, a tárgyalás folytatódik.

Mivel zárt ülés volt, így a testület jobbikos elnöke, Lukács László György is csak annyit mondott, hogy az eddig meghallgatott jelentések egy korábbi időszakra vonatkoztak, úgyhogy azokat aktualizálni kell. Azt nem árulta el, milyen jelentésekről van szó.

A ferencvárosi Harsányi János Szakközépiskola helyén és épületében működik majd 2020-tól a török kapcsolatú Maarif Általános Iskola és Gimnázium. Az iskola egy nagyobb, világméretű rendszernek a része, a Maarif-iskolákat a regnáló török hatalom, Erdogan elnök és hátországa hozta létre. Itthon 240 tanulóval számolnak, ebből 80 gimnazista. Külföldi Maarif-iskolákban előfordult, hogy kötelezővé tették a Korán oktatását.

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestete még november elején fordult Erdoğan török elnök budapesti iskolája miatt Pintér Sándor belügyminiszterhez. Baranyi ugyanis s zokatlannak tartotta, hogy egy külföldi állampolgár által alapított, alig pár hónapos szervezet kevesebb mint egy hónap alatt meg tudta szerezni a magyar hatóságoktól a működéshez szükséges engedélyeket. A lap úgy tudja, a polgármester azóta sem kapott választ.