Hollandiából csempészték nagy tételben a kábítószert

2019.11.17. 08:11

Hollnadiából akart Magyarországra csempészni jelentős mennyiségű kábítószert három férfi. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya akkor csapott le a szerb állampolgárságú M. Attilára, mikor a 41 éves férfi társait a német hatóságok elkapták- írja a Police.hu

M. Attila szervezte a kábítószer csempészetét Hollandiából Magyarországra. Egy újabb szállítmány miatt 2019. november 7-én Hollandiába utazott, az ott beszerzett kábítószert két magyar férfinek adta, akik két gépkocsival indultak Magyarországra. 2019. november 12-én 6 órakor a német rendőrök ellenőrizték B. Dániel 25 éves és K. Viktor 35 éves magyar állampolgárokat. B. Dániel autójában egy speciális kialakított rejtekhelyen 12 kilogramm kábítószergyanús fehér port – a gyorsteszt alapján amfetamint ­ – találtak, és foglaltak le a rendőrök. A német hatóságok a két férfit őrizetbe vették.

Közben egy Zala megyei településen elfogták M. Attilát, akinek lakásán kutatást tartottak a nyomozók, és nagy mennyiségű készpénzt, eurót és egy gépkocsit foglaltak le. M. Attilát  gyanúsítottként hallgatták ki, majd a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.