Két évvel csökkentették a meztelen zuglói támadó büntetését

2019.11.18. 09:23

Nyolc évről hat év börtönbüntetésre csökkentette a másodfokú bíróság annak a 30 éves férfinak a büntetését, aki 2016 decembere és 2017 áprilisa között négy nőt támadott meg Budapest XIV. kerületében. A férfi az éjszakai órákban a kerületet járta, és – általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló – gyalogosan és egyedül közlekedő nőket kezdett követni. Egy idő után kiszállt a kocsijából, meztelenül, személyazonosságának leplezése céljából arcát sállal, vagy álarccal takarva, majd a sértettekre támadt, áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A nőket fizikailag és szexuálisan is bántalmazta, illetve megkísérelte bántalmazni, egyikük súlyos egészségromlást is szenvedett a támadás következtében. A BRFK XIV. kerületi nyomozói a férfit az utolsó támadást követően egy napon belül azonosították és elfogták. Négy rendbeli – két esetben kísérleti szakban rekedt – szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi bűntettével vádolták meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt, beszámítási képessége közepes-súlyos fokban korlátozott volt.

A férfit első fokon 8 év börtönbüntetésre ítélték, valamint 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség a büntetések súlyosítása érdekében fellebbezett. A másodfokú bíróság a beismerésre és a beszámítási képesség korlátozottságára is figyelemmel a börtönbüntetést a középmérték alá, hat évre enyhítette. Az ítélet jogerős.