Penészes szendvics és összetört tablet miatt esett a gyerekeinek egy férfi

2019.11.19. 08:48

Kétrendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség egy gyermekeit egyedül nevelő férfi ellen, mivel az a vádirat szerint rendszeresen bántalmazta gyerekeit. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott a család otthonául szolgáló tatabányai lakásban 2018. október 3. előtt kb. 3-4 havonta bántalmazta 12 éves lányát és 8 éves fiát. Az eseményekre azután derült fény, hogy a férfi 2018. október 3-án pálcával elverte és felpofozta a gyerekeket, mert a gyerekszobában elrejtve, az ágyak mögött egy penészes szendvicset talált, majd a családi tabletekről megtudta: a gyerekek korábbi állításával ellentétben azok már nincsenek meg, mivel összetörték azokat és kidobták a kukába.

Ezután az egyik gyereket két alkalommal, a másikat egy alkalommal megütötte, az ütések a gyermekek lábát, combját érték, ezen kívül fel is pofozta a gyermekeket. Ezt követően az apa megfenyegette a gyermekeket, hogy másnap bemegy az iskolába és ha ott bármiféle problémáról hall, ismételten bántani fogja őket.

A gyermekek másnap az iskolában a tanároknak beszámoltak a bántalmazásról, és szóltak, hogy félnek hazamenni.

A bántalmazás következtében az egyik gyermeknek a bal térdkalács vetületében 8 napon belül gyógyuló bevérzése, a másik gyermeknek a bal combján 8 napon belül gyógyuló bevérzése keletkezett.

Az apát a bíróság a 2018. december 13. napján jogerős határozatával szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 3 év időtartamra próbára bocsátotta. Az ügyészség a vádiratban indítványozta a próbára bocsátás megszüntetését, továbbá azt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.