A budafoki fideszesek bevédték az oldalukra álló szocialistákat

2019.11.19. 19:00

Krieger Krisztina, Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője Facebookra feltöltött videójában megvédte azt a két szocialista képviselőt, akik a Fidesszel együtt szavazták meg az alpolgármesteri tisztségeket és a Fidesz által előterjesztett struktúrát:

Akik régóta figyelemmel kísérik az önkormányzat működését, tudják, hogy 1998 és 2002 között volt már olyan ciklus, ahol fideszes és MSZP-s alpolgármester együtt tudott működni, miért lenne ez most másképp?

Krieger a 24.hu által kiszúrt videóban arról beszélt, hogy ezek a képviselők „a teljes közösségért felelősen gondolkodó emberként“ cselekedtek, lelkiismeretükre hallgatva. Hozzátette, valamennyi képviselő együttműködésére számítanak, pártállástól függetlenül.

Karsay Ferenc polgármester is azt írta Facebook-posztjában, hogy „példaértékű az az együttműködés”, ami a kerületben létrejött:

Az én szememben ezek a képviselők a teljes közösségért felelősen gondolkodó emberként cselekedtek, lelkiismeretükre hallgatva nem váltak a “nagyok” pártpolitikai játszmájának elvtelen kiszolgálójává

Ahogy arról korábban beszámoltunk , bár a fideszes Karsay Ferenc nyerte a polgármester-választást Budafok-Budatétényben (XXII. ker.), de az ellenzéki pártok többséget szereztek a képviselő-testületben. Mégse úgy alakult az alakuló ülés, ahogy azt az ellenzék eltervezte, két MSZP-s képviselő, Dankóné Hegedűs Jolán és Daróczi Károly ugyanis már a napirend megszavazásánál beállt a Fidesz mellé. Az „együttműködő“ politikusok jutalma egy alpolgármesteri pozíció lett.

Az MSZP az eset után hiába szólította fel politikusait, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a pártból.