Védencem csak odaadta a szexképeket Borkaiéknak

2019.11.20. 18:13 Módosítva: 2019.11.20. 23:36

Póczik József nem követett el zsarolást, a gyanúsítás ellen panasszal éltünk, mondta az Indexnek Plenter Nándor, az egykori válogatott labdarúgó ügyvédje. Mint megírtuk: a Készenléti Rendőrség hétfőn házkutatást tartott Póczik József lakásán, majd előállította és kihallgatta őt a Borkai Zsolt korábbi győri polgármesterről készült szexvideó ügyében. Póczikot zsarolással gyanúsítják. Zsarolással gyanúsítják azt a két prostituáltként dolgozó nőt is, akiket szintén hétfőn állítottak elő a Marina Part Lakóparkban. Ők meg nem erősített lapinformációk szerint az a két nő, akik ott voltak a jachton Borkaiékkal.

A 66 éves Póczik József szerdán a 24.hu-nak, a 444.hu-nak és az ATV-nek is nyilatkozott arról, szerinte hogyan keveredett az ügybe. Ügyvédje az Indexnek azt mondta: azért éltek panasszal a gyanúsítás ellen, mert amikor Póczik József idén szeptemberben találkozott Borkai Zsolt üzlettársával, Rákosfaly Zoltán ügyvéddel, akkor Póczik semmilyen szexképek birtokában nem volt, és ezekért semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem is kért, azaz a zsarolás nem valósult meg.

A szerdán megjelent interjúkban Póczik a következőket mondta el: 2018 júniusban telefonon hívta fel egy ismeretlen férfi ismeretlen számról, és arra kérte, hogy vigyen el egy borítékot Borkai Zsoltnak Budapestről Győrbe, mivel Póczik és Borkai évtizedek óta ismerik egymást a sporton keresztül.

Pócziknak a budapesti Novotel szálloda recepcióján rakták le a lezáratlan, nevére címzett borítékot, amiért egy hétvégén ment be a hotelba. Már az autóban ült utastársával, amikor belenézett a borítékba, amelyben 5-6 fényképet látott meg Borkairól és Rákosfalvy Zoltánról, amint egy szexpartin vesznek részt.

Póczik ezután személyesen adta át a borítékot Borkai Zsoltnak egy sörözőben. Póczik elmondása szerint Borkai nagyon meg volt rémülve, majd hálálkodott neki a képekért, sőt állítólag azt is mondta, hogy ezzel Póczik lekötelezettjévé vált, és kérdezte, mennyivel tartozik neki ezért. Póczik azt mondja, nem fogadott el pénzt Borkaitól.

Több mint egy év telt el. Póczik ebben az időben a győri ETO-nál volt edző, de felmerült, hogy a győri önkormányzat megszerzi a DAC-pályát, és ő átmehet oda. Ezt állítása szerint maga Borkai ajánlotta neki. Póczik idén augusztusban ebben az ügyben hívta fel Borkait, aki indulatosan a szavába vágott azzal, hogy ők már fizettek, és letette a telefont, pedig a képek egyáltalán nem kerültek szóba.

Póczik szerint szeptember végén vagy október elején, még a botrány kirobbanása előtt azonban ismét jelentkeztek nála azok a bizonyos ismeretlenek telefonon, hogy újabb felvételeket is fel tudnak kínálni neki Borkairól. Póczik azt mondta: ez nem érdekli őt.

Póczik ezután nem Borkai Zsolttal, hanem a győri polgármester üzlettársával, Rákosfalvy Zoltánnal találkozott. Plenter Nándor ügyvéd az Indexnek azt mondta: ezt a találkozót nem Póczik, hanem Rákosfalvy Zoltán kezdeményezte. A találkozón jelen volt még Póczik egyik ismerőse. Az ügyvéd szerint ennek a találkozónak a lényege szerintük az volt, hogy Rákosfalvy Zoltán megpróbálta megtudni, valójában kik lehetnek azok, akik a fotók elkészítésében közreműködtek. Rákosfalvy azt próbálta megtudni Pócziktól, hogy van-e tudomása újabb képekről és pénzkérésről (mások részéről).

Póczik József egyáltalán nem ismeri azt a két nőt, akit az ügyben szintén kihallgattak, erre a gyanúsítotti kihallgatásán is rákérdeztek, mondta az ügyvéd. Póczik József már korábban érezte, hogy baja lehet az ügyből, ezért hetekkel korábban felvette a kapcsolatot a megyei rendőrkapitányság egyik munkatársával. Az ügyvéd erről azt mondta, ügyfele tisztázni akarta magát, de hétfő reggel hatkor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai csöngettek nála, és házkutatást tartottak. 

Plenter Nándor ezután még két, megfontolásra érdemes szempontot mondott az ügyben, de megválaszolni nem akarta ezeket: 

  • Érdemes elgondolkozni azon, hogy ha Póczik József 2018. június végén vett át egy csomagot, és vitt el Borkai Zsoltnak, akkor vajon mi zajlott 2019 augusztusáig, amikor legközelebb beszéltek egymással? Vajon milyen szerepe volt Póczik Józsefnek ebben az egész történetben? 
  • Mi lett volna a helyes megoldás Póczik részéről, ha egy ismeretlen Borkai Zsoltra nézve terhelő fényképfelvételeket hagy neki egy hotel recepcióján? Eldobja? Adja vissza az ismeretlen feladónak? Vagy értesítse erről a győri polgármestert, akit tisztelt?

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt szivárogtak ki szexvideók, amelyek nyomán újra előkerültek az egykori olimpiai bajnok sportoló, majd fideszes polgármester korrupciógyanús ügyei. Borkai mindezek ellenére megnyerte a polgármester-választást Győrben, de később kizárták a Fideszből, majd végül lemondott. Győrben január 26-án tartanak majd időközi polgármester-választást. 

Arról, hogy kik és milyen motivációval állhatnak a szivárogtatás mögött, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport