Simicskó István: petíciót indítottak a dél-budai szuperkórház megmentéséért

2019.11.20. 10:53

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője az M1 szerda reggeli műsorában jelentette be, hogy petíciót indítottak a dél-budai szuperkórház megépítéséért. 

A KDNP-s országgyűlési képviselő szerint "érdekes nyilatkozatok" láttak napvilágot az önkormányzati választások után számos kormányzati beruházás kapcsán. A dél-budai szuperkórház megépítését például pazarlónak nevezték, és az épület helyszínét is vitatták, mert tömegközlekedéssel nagyon nehezen lenne megközelíthető. 

"Azonban én azt hiszem, hogy vannak közös ügyek (...), amikben a közös nevezőt meg kell találni, ilyen például a magyar emberek egészségének kérdése, ami nem lehet vita tárgya" - mondta.

Azt is mondta, hogy az ellenzék a parlamentben folyamatosan arról beszél, hogy az egészségügyet fejleszteni kell, és ezt a kormányzat is fontos ügynek tekinti. Simicskó szerint a Szent Imre Kórház, amit 300-350 ezer ember ellátására építettek, nem tudja kiváltani az 1,2 millió ember ellátására tervezett szuperkórházat.

A szuperkórházak terveiről szóló átfogó írásunkat itt olvashatják

Nemrég arról számoltunk be, hogy a Liget Projekt megmentéséért is petíciót indítottak, aminek a reklámozását ráadásul közpénzből finanszírozták.