Diána
11 °C
22 °C

Tordai Bence beperli Kocsis Mátét rágalmazásért

2019.11.20. 22:07 Módosítva: 2019.11.20. 22:57

Kocsis Máté szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, miért is van szükség arra a többek között általa jegyzett törvénymódosításra, ami keményen szigorítaná az országgyűlési munkát, kiterjeszti a büntetések mértékét a renitens képviselőkkel kapcsolatban, illetve durván korlátozza is a képviselők ellenőrzési jogát.

Példaként hozta fel a szerdai ülésen történteket is, amikor Jakab Péter beült Orbán Viktor székébe, majd hozzátette, „ide sorolhatnám Arató Gergelynek vagy Tordai Bencének a legdurvább, legszemélyeskedőbb és legtrágárabb beszólásait, bekiabálásait (...), amikor például Tordai Bence elsétál a miniszterelnök mellett, és a felvételen csak ennyi látszik, akkor a kulisszák mögé annyi betekintést azért engedek, hogy ilyenkor ez sosem szótlanul zajlik.

Tehát Tordai Bence a »lógni fogtok«, »meg fogtok dögleni«, »félsz, te patkány?«, és hasonló kifejezéseket szokott az arra sétáló, vagy éppen ott ülő képviselőtársainak mondani, ide értve a miniszterelnököt is”

– mondta Kocsis, aki hozzátette, nyilván ezt senki sem hallja, a jegyzőkönyv számára rögzíthetetlen, de ő törekedni fog többek között Tordai Bence valódi arcának a bemutatására.

Tordai Bence szerda este egy Facebook-posztban reagált Kocsis szavaira, azt írta,

„beperelem rágalmazásért, mégpedig annak is a két év börtönnel büntethető, minősített esetéért”.

Tordai azt írta, „Kocsis Máté ma túlment minden határon: nagyon súlyos, és teljesen valótlan állításokat fogalmazott meg velem kapcsolatban. Nem linkelem, nem csinálok neki újabb reklámot”, majd bemásolta a Büntető Törvénykönyvből, mi minősül rágalmazásnak.