Domonkos, Dominika
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Soproni elvette az oroszoktól a parkolókat

2019.11.21. 16:32

Soproni Tamás polgármester javaslatára összesen 33 parkolóhelyet adott vissza a terézvárosi képviselő-testület a VI. kerületieknek, áll a kerületi önkormányzat közleményében. A parkolóhelyek közül 24-et a kerület előző, fideszes vezetése adott az orosz kereskedelmi képviselet kizárólagos használatába. 

Soproni javaslatára  a terézvárosi önkormányzat képviselő-testülete ma úgy döntött, hogy ezt a kizárólagosságot megszünteti, mostantól bárki parkolhat a Bajza utca – Aradi utca sarkán lévő épületnél.

Korábban lapunk számolt be arról, hogy bár az Aradi utca a belvárosi utcákhoz hasonlóan tömve van parkoló autókkal, az utolsó 40 méteren mindkét oldalon meglepően üres. A területet ugyanis saját autói számára májustól megkapta a Bajza utca és az Andrássy út sarkán álló orosz nagykövetség.

További 9 parkolóhelyet kapott vissza a VI. kerület az Aradi utca 18. és 21. szám alatti épülete előtt. Itt ugyanis korábban csak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai várakozhattak, azonban az iroda elköltözött, így az autósok újra birtokba vehetik a parkolóhelyeket. A változások napokon belül életbe lépnek.