Megtalálták a titkos polgármesteri menekülőutat Ferencvárosban

2019.11.22. 10:33

A polgármesteri kabinet és a polgármester irodája között fedeztek fel egy praktikus átjárót, nem pedig egy titkos szobára bukkantak a Ferencvárosban, mondta lapunknak Döme Zsuzsanna Suzi. A IX. kerület kutyapártos alpolgármestere tett ugyanis közzé a párt Facebook-oldalán olyan fotókat, amelyek alapján hollywoodi történet sejlett fel.

Találtunk a szekrény mögött egy szobát. A többi szekrényt nem mertük kinyitni. Szerintetek mire használhatták?

– írta a fotókhoz, melyeken egy mahagóni gardróbszekrény látható, méghozzá egy olyan rafinált bútordarab, amellyel a két, egymásba nyíló irodát nem zárták el egymástól, hiszen hátlap helyett egy ajtóval biztosított az átjutás a másik helyiségbe.

Az alpolgármester az Indexnek azt mondta, éppen egy széfet kerestek a hivatali pecsétnek, amikor a rejtélyes ajtóra bukkantak. Arról nem tudnak, és a hivatali dolgozók sem meséltek semmit, hogy az előző polgármester, Bácskai János rendszeresen használta-e az átjárót, az azonban Döme Zsuzsa szerint biztos, hogy

ez jó kis menekülőút a polgármester számára, ha éppen az irodája előtt várják olyanok, akiket el akar kerülni.

A polgármesteri kabinet irodájából ugyanis természetesen szintén ki lehet jutni a folyosóra.

A ferencvárosi hivatal feltérképezése egyébként hetek óta zajlik, és Döme szerint nem ez az ajtó okozta a legnagyobb meglepetést. Úgy fogalmazott, „akárhova megyek, belefutok valamibe”. Így talált rá például a kabinet ominózus szobájának hirdetőtábláján egyetlen papírként árválkodva a Ferencvárosi Lokálpatrióták önkormányzati jelöltjeit népszerűsítő plakátra is, de ennél még sokkal érdekesebb „leletek” feltárásán is dolgoznak.

Baranyi Krisztina független polgármester is talált néhány érdekességet a fideszes Bácskai János által vezetett önkormányzat szerződéseinek átvizsgálásakor. Ezek közül többet felmondott már Baranyi, úgy tudjuk például, hogy

a szintén fideszes Papcsák Ferenc ügyvédi irodájának adott megbízás is ilyen.