Eszter, Eliza
EUR 382,07 Ft
USD 357,89 Ft
14 °C
24 °C

Hétfőig van ideje, hogy konzultáljon a kormánnyal a klímavédelemről

2019.11.22. 11:21

"Hétfőig, november 25-éig lehet kitölteni a kormany.hu oldalon a társadalmi konzultációs kérdőívet a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról. A stratégiában fogja meghatározni Magyarország, hogy mi mindent kíván tenni a párizsi klímamegállapodásban foglalt célok eléréséért, és ezt év végéig be kell nyújtaniuk az Európai Bizottságnak" - írja a 444.hu.

A kérdőívet november 18-án indították, és bár már csak három nap maradt annak kitöltésére, és bár elég fontos témáról van szó, a lap hozzáteszi, a kormány nem igazán reklámozta, hirdette a konzultációt: az MTI-ben, a kormánysajtóban, de a Kormany.hu oldalon sem sok jele van annak, hogy éppen konzultációt folytatna a kormány.

A kérdőívvel - amit ide kattintva lehet kitölteni, max 10 perc - a következőkben kérik az emberek segítségét:

"A 2015-ben az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény Részes Feleinek 21. találkozóján elfogadott, és 2016-ban hatályba lépett Párizsi Megállapodás alapján az aláíró feleknek arra kell törekedniük, hogy az üvegházhatású gázok alacsony kibocsátásával járó hosszú távú fejlesztési stratégiákat fogalmazzanak meg és jelentsenek be, figyelembe véve közös, de megkülönböztetett felelősségeiket és eltérő képességeiket, tekintettel az eltérő nemzeti körülményekre.

A fentiek alapján 2020. január 1-jéig Magyarországnak is el kell készítenie és be kell jelentenie a Bizottságnak a legalább 30 éves kitekintéssel rendelkező hosszú távú nemzeti stratégiáját. Ugyanakkor a tagállamoknak nyilvános konzultációt kell végezniük ezen hosszú távú stratégiák elkészítése során."

- áll a Kormany.hu oldalon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás