Szilárda
2 °C
6 °C
Index - In English In English Eng

Több nyomozás is zajlik Borkai-ügyben

2019.11.22. 14:25

Iratokat, dokumentumokat foglalt le a rendőrség, ezeket jelenleg elemzik, hűtlen kezelés miatt nyomoznak - közölte a rendőrség a 24.hu-val. A lap ugyanis arról értesült, hogy nem csak abban a zsarolási ügyben folyik eljárás, aminek az egyik gyanúsítottja Póczik József, a sértettje pedig Borkai Zsolt, hanem gazdasági ügyekben is. A rendőrség válaszából kiderül, hogy hűtlen kezelés miatt folynak nyomozások.

Úgy tudjuk, hogy a zsarolási ügyben tanúként hallgattak ki egy győri vállalkozót, aki szintén ott volt a hajón és korábban a Rákosfalvy-féle körhöz tartozott. 

A Magyar Hang információi szerint nem a kiszivárgott felvételekkel kapcsolatos zsarolási ügyben, hanem gazdasági bűncselekményekkel összefüggésben tartott házkutatást a rendőrség és gyanúsítottként hallgatták ki Szabó Ervin és Neumann Zoltán vállalkozókat. 

Az Azonnali eközben arról ír, hogy külsős bizottsági helyhez juttatta a győri összefogást eláruló jobbikosokat a Civilek Győrért. A lap szerint most vált bizonyossá, hogy a Civilek Győrért és a helyi Jobbik összejátszott a kampányban, mikor a Jobbik képviselőjelöltjei (Weller Ramóna, Horváth Balázs és a Takács Gábor) az utolsó pillanatban kiugrottak az összefogásból.

Az összefogás listájáról bejutó négy képviselő (Pollreisz, Glázer, Fodor és Bárány István) összesen két külső bizottsági helyről dönthetett volna, a Civilek Győrért viszont négy ilyen külsős helyet kapott, pedig ők csak két képviselővel vannak jelen a közgyűlésben. Mindeközben Balla Jenő, az Összefogás Győrért képviselője egy külsőst sem jelölhetett - írja az Azonnali.