Hamis vád és rágalmazás miatt gyanúsíthatják meg a Borkai-botrány kirobbantóit

2019.11.23. 08:43

Hamis vád és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, aki a Magyar Nemzet forrásai szerint nem magányos "elkövető", hanem több személy egy ellenzéki párthoz közelálló körből.

Pénteken már írtunk arról, hogy a Borkai Zsoltról  és köréről nyilvánosságra került szexvideók és korrupciós felvetések nyomán nemcsak abban a zsarolási ügyben folyik eljárás, aminek az egyik gyanúsítottja Póczik József, a sértettje pedig Borkai maga, hanem gazdasági ügyekben is.

Úgy tudjuk, hogy a zsarolási ügyben tanúként hallgattak ki egy győri vállalkozót, aki szintén ott volt a hajón és korábban a Rákosfalvy-féle körhöz tartozott. A Magyar Hang információi szerint azonban nem a kiszivárgott felvételekkel kapcsolatos zsarolási ügyben, hanem gazdasági bűncselekményekkel összefüggésben tartott házkutatást a rendőrség és gyanúsítottként hallgatták ki Szabó Ervin és Neumann Zoltán vállalkozókat.

Most a Magyar Nemzet arról ír, hogy győri, szombathelyi és fővárosi politikai és üzleti körökben úgy gondolják, az „ördög ügyvédje” egy ellenzéki párt jól meghatározható köréből kikerült csoportot takar. A kormányhoz közel álló lap hatósági forrásokból arról értesült, hogy miután az ügyben két nyomozás is bűncselekmény hiányában megszűnt, hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, azaz a név mögött megbújókat,

akiket állítólag már azonosított is a hatóság.

Miközben tehát az ügy nyilvánosságra kerülését érintő eljárás nagy erőkkel zajlik, a Borkai Zsolt tevékenységét érintő gyanúkat sorra megalapozatlannak ítélik a hatóságok. A kábítószer miatt – Tényi István bejelentése alapján – indult nyomozásról csütörtökön közölték, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, miután semmi sem igazolta a kokainozásról szóló vádat.

Az ellenzéki Párbeszéd a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségen tett feljelentést, miután a videó megtekintése után felmerült bennük a gyanú, hogy a győri polgármester környezetéhez tartozó emberek törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre. Ugyanezért – hivatali visszaélésért – Tényi István is bejelentést tett, de szerdán közölte az ügyészség, hogy az eljárást megszüntették ugyancsak bűncselekmény hiányában.

Mint ismert, egy magát Az ördög ügyvédjének nevező, vélhetően kitalált figura nevében hozták nyilvánosságra ismeretlenek azokat a fotókat és szexvideókat, amelyeken Borkai Zsolt nem a feleségével, hanem feltételezések luxusprostituáltakkal látható egy horvátországi hajóúton. A blog szerzője több súlyos vádat is megfogalmazott az eddigi fideszes győri polgármesterrel kapcsolatban. Borkai mindezek ellenére megnyerte a polgármester-választást Győrben, de később kizárták a Fidesz frakciójából, majd végül lemondott.  • Tippek
  • Lakáshitel