12 tő marihuánanövényt nevelgetett otthon, meglepték a rendőrök

2019.11.23. 14:34

"A soproni nyomozók tudomására jutott, hogy egy helybéli férfi lakóhelyén marihuánanövényt termeszt", írja a police.hu. Pénteken tartottak a férfi lakásán házkutatást tartottak, amely során

  • 12 tő marihuánát,
  • a növény termesztéséhez szükséges eszközöket, valamint
  • megközelítőleg fél kilogramm - műanyag zacskóba csomagolt – por állagú kábítószergyanús anyagot,
  • tablettákat, illetve
  • növényi származékot találtak és foglaltak le a rendőrök.
Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

Az intézkedő rendőrök a 38 éves férfit és a társaságában lévő 23 éves nőt elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

Az elfogott férfi ellenőrzése során kiderült, hogy a Szombathelyi Törvényszék Büntetés végrehajtási Csoportja már körözi, mivel korábbi – kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott – büntetésének letöltését nem kezdte meg. Továbbá arra vonatkozóan is megalapozott a gyanú, hogy idén novemberben, egy általa okozott közlekedési baleset helyszínén hamis, szlovák személyi igazolvánnyal, illetve vezetői engedéllyel igazolta magát.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

A soproni nyomozók a 23 éves K. Klaudiát kábítószer birtoklása, a 38 éves K. Sándort – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem és közokirat-hamisítás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.