Megkapta a kezelést Levente, akit Mészáros Lőrinc vállalatcsoportja is támogatott

2019.11.26. 16:21 Módosítva: 2019.11.26. 17:48

Egy Facebook-bejegyzésben számoltak be kedden Levente szülei arról, hogy a fiú megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést. Azt írták, hogy Levente jól van, de még legalább egy hónapig biztosan a kórházban marad. 

Nagyon hálásak vagyunk, Nélkületek nem ment volna! Levi jelenleg jól van, ügyes volt, mint mindig. Most még kell a drukk, hogy minden a lehető legjobban alakuljon

– írták a szülők. 

A fiú egy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenved, amit egy hibás gén idéz elő. A SMA-s betegek szervezete nem tud olyan fehérjét termelni, amely védi az izomsejteket, így az izomzat fokozatosan épül le. A betegséget egy Zolgensma nevű készítménnyel lehet kezelni, amit ha a beteg gyermekek még 2 éves koruk előtt megkapnak, jó esélyeik vannak a felépülésre. 

A kezelés azonban nagyon drága: 700 millió forintba kerül.

A kezelés költségét ebben ez esetben is, akárcsak Zente gyógykezelésénél, adományokból finanszírozták, amelybe Mészáros Lőrinc cégcsoportja is besegített.

Viszont most az egyik szemem sír a másik nevet. Olyan jó, hogy most csak neki szentelhetem minden percemet, de közben otthon maradt a fél szívem. Könnyezem, mert nem vagyok ott Hanna mellett, akinek ugyanolyan nagy szüksége lenne rám, mint Levinek. De most csak Levire kell összpontosítanom, hogy minden rendben legyen. És hogy minél előbb haza tudjunk menni Hannához és apához. Nagyon szépen köszönjük azt a rengeteg szeretetet, amit tőletek kaptunk. És hogy imádkoztatok Leviért

– írták Levente szülei a Facebook-bejegyzésükben.

A szülők külön megemlítik azt a főbérlőt, aki a kórházi tartózkodás idejére egy lakást biztosított nekik a kórház közelében. Beszámolójuk szerint a főbérlő hallotta Levente történetét, és így akart segíteni nekik.