7 hónapos gyereküket hagyták otthon egyedül, hogy drogért menjenek

2019.11.28. 08:32

Még három éve októberben, egy családi veszekedés után döntött úgy egy tiszaföldvári fiatal pár, hogy 7 hónapos, babakocsiban alvó gyermeküket otthon hagyva kábítószerért indulnak, az ő ügyükben született most jogerős ítélet, áll a Szolnoki Törvényszék közleményében. Amikor megvették a szert, hazaindultak, ám útközben lerobbant az autójuk. Ekkor, ahelyett, hogy hazasétáltak volna, elfogyasztották a kábítószert és elaludtak az autóban. Hajnalban polgárőrök ébresztették őket és azonnal értesítették a rendőröket, akik a házhoz mentek. A gyermeket épségben találták.

A szülőket kiskorú veszélyeztetéséért ítélték el, illetve az apát egy 2017-es ittas járművezetésért is bűnösnek mondták ki. A férfi korábban 10 hónapos felfüggesztett börtönt kapott garázdaság miatt – ennek végrehajtását az első fokú ítélet után elrendelték. Első fokon a nőt 4 évre felfüggesztett 2 év börtönre ítélték, a férfi pedig 3 év börtönbüntetést, 4 év közügyektől eltiltást és 1 év 4 hónap járművezetéstő eltiltást kapott.

A pár és védőik fellebbeztek,  kérték a szülői felügyeleti jog visszaállítását is. A Szolnoki Törvényszék októberben hozott ítéletet másodfokon, eszerint az apának 2 év 4 hónapot kell börtönben töltenie, az anya ítéletét pedig 1 év 6 hónap – 3 évre – felfüggesztettre enyhítette. A szülői felügyeleti jogukat nem kapták vissza.