A Borkai ellen induló Glázer Tímea januárban már nem indul Győr polgármesterségéért

2019.11.28. 13:53

A napokban eldőlt, hogy Glázer Tímea másodszorra már nem fut neki a győri polgármesteri posztért folyó küzdelemnek - írja a 24.hu. Glázer a Demokratikus Koalíció politikusa, az október 13-i választáson, Borkai jachtos botránya után bár megközelítette a fideszes politikust, ám végül többszöri újraszámolás után is alulmaradt pár száz szavazattal.

Borkai azonban az eskütételt követő napon végül beadta lemondását, így új választást kellett kiírni a településen. Ennek időpontja is megvan már: január 26. A Momentum ugyan felvetette, hogy a budapestihez hasonlóan itt is legyen ellenzéki előválasztás, hogy azon döntsék el, ki induljon a Fidesz jelöltjével szemben, erre azonban már elég kevés idő maradt.

A 24.hu információi szerint a Momentum civilekkel tárgyal, hogy előválasztás nélkül egyezzenek meg egy közös jelöltben, ám ha ez sikertelen lenne, akkor is lesz valószínűleg saját jelöltjük.

Ahogy korábban megírtuk, a Fidesznél Borkai után Dézsi Csaba András kardiológus, helyi fideszes önkormányzati képviselő merült fel lehetséges kormánypárti polgármesterjelöltként, ám hivatalosan nem jelentették be az indulását.

Frissítés: Glázer Tímea Facebookon erősítette meg a hírt. Azt írta, köszöni az eddigi támogatást, de:

A győri ellenzéki pártokkal konzultálva meghoztam egy olyan döntést amelyet nem szeretnék megváltoztatni mégpedig azt hogy a január 26.-i időközi polgármester választáson nem kívánok indulni. A közös polgármester jelöltünket teljes mellszélességgel támogatom és továbbra is Győrért a győriekért szeretnék dolgozni.

- írta.