Kirángatta Szögi Lajost a kocsiból, most már szabadulhat a bíróság szerint

2019.11.28. 08:57 Módosítva: 2019.11.29. 09:56

Tíz év után szabadulhat az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja, Sz. András, írja a Bors.

2006-ban Olaszliszkán utazott keresztül Szögi Lajos a családjával, amikor kirohant eléjük egy kislány. A kislánynak szerencsére nem lett komolyabb baja, de a felbőszült családtagok agyonverték a sofőrt, a tiszavasvári tanárt.

Nyolcat ítélt el a bírság a csődületből, akik hozzájárultak Szögi Lajos halálához. Sz. András volt az, aki kirángatta Szögit a kocsiból, és ő is részt vett a bántalmazásában. 15 évet kapott.

Legutóbb júniusban kérte, hogy a bíróság engedje el a hátralévő büntetését, és helyezze feltételesen szabadlábra, de akkor még elutasították a kérvényt. A férfiről a Bors azt írja, mintarabként viselkedett, leérettségizett, szakmákat tanult, és ezt figyelembe véve kedden a bíróság mégis úgy döntött, a férfi szabadlábra kerülhet.

A Borsnak Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Fegyház és Börtön szóvivője azt mondta, a férfi hatvanszor jutalmat is kapott magaviselete miatt, ezeken kívül elvégzett önismereti és konfliktuskezelő tréningeket, odahaza rendezett körülmények várják, no meg az öccse, akit szintén elítéltek az ügyben, de már szabadult.

Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.