Erik, Alexandra
9 °C
18 °C

Kálmán Olga bruttó 1 milliót keres kulturális főtanácsadóként

2019.12.01. 12:27

Gy. Németh Erzsébet friss főpolgármester-helyettes szerdán posztolta ki Facebookra, hogy mennyi az ő illetménye (bruttó 1 millió 166 ezer forint, plusz 175 ezer forint költségtérítés), illetve nevek nélkül a csapatának fizetését is hozzátette.

Ezek között volt két főtanácsadó: az egyik bruttó 700 ezret kap (társadalmi kapcsolatokért felelős), míg a másik bruttó 1 millió forintot (kultúráért felelős tanácsadó). A posztban nem nevesítette a tanácsadókat, de az RTL Klubnak szombaton megerősítette Kálmán Olga, hogy kulturális főtanácsadóként valóban ennyit keres, írja a Hvg.hu.

A Híradó beszámolója szerint Cs. Kádár Péter, a Magyar Rádió korábbi munkatársa közérdekű adatigénylést is benyújtott, hogy kiderüljön a pontos összeg, írja a lap.

Kálmán Olga november 10-én, Gyurcsány Ferenccel tartott közös sajtótájékoztatón jelentett be, hogy belép a Demokratikus Koalícióba, és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes politikai főtanácsadója lesz. A bejelentés után készítettünk vele egy rövid interjút.