A hajnali havazással a balesetek is megérkeztek

2019.12.02. 07:43

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves, míg az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás miatt az úttest mindenhol sónedves, havas, hókásás, írja az Útinform.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó hétfő reggel az M3-as autópálya és az M0-s autóút találkozásánál, az M0-s autóútra vezető felhajtón, a repülőtér felé vezető oldalon, írja a katasztrófavédelem. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést.

Szintén szalagkorlátnak ütközött egy autó hétfő reggel az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 98-as kilométernél. A balesethez a paksi hivatásos tűzoltók, a solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a dunaföldvári önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést.

Összeütközött egy kisbusz és egy gépkocsi hétfő kora reggel Nyíregyháza külvárosában, a Simai út és a Tó utca kereszteződésében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították az autót.

Felborult egy kisteherautó hétfő reggel Pest megyében, a Páty és Budakeszi közötti úton. A balesethez a törökbálinti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a budakeszi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést.

Lesodródott az úttestről és egy út menti fának ütközött egy autó hétfő reggel Győr-Moson-Sopron megyében, a Halászi és Máriakálnok közötti úton. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

Összeütközött egy kamion és a személyautó a 10-es főúton Piliscsaba közelében, ezért lezárták a fél pályát.

Hétfő hajnalban leesett a hó, a reggeli órákban folyamatosan esik, elsősorban az ország északi részén. Budapesten a havazás miatt latyakos, csúszós az utak burkolata. A magasabban fekvő területeken és a mellékutcákban jeges útszakaszok is lehetnek, írja a BKK. Vezessenek óvatosan!

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt, szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő- és mellékúton araszolnak a járművek. Erős a forgalom az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében; az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé, a 4-es úton Monornál, a 10-es úton az ürömi körforgalomnál, a 11-es úton Tahitótfalu és Szentendre között és a 31-es úton Mendénél. Az M7-es autópályán már Érdtől lassul a kocsisor a főváros felé, írja reggel az MTI az Útinform alapján.

"Az OMSZ prognózisának ismeretében a Társaságnál vasárnap 19.00 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe" - írta közleményében az FKF Nonprofit Zrt. "Az éjszakai műszakban 68 munkagéppel folyamatosan síkosságmentesítte a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, továbbá 4 kisméretű célgéppel a Duna hidak járdáit, valamint a kapcsolódó kerékpárutakat.A nappali műszakban 69 járművel és 216 fő kézi erővel folytatjuk a fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, kerékpárutakon, valamint az ingatlanokhoz nem kapcsolódó közjárdákon, közlépcsőkön a hó eltakarítását" - írják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport