Költségvetési csalás miatt elfogatóparancsot adtak ki Bártfai-Mager Andrea volt férje ellen

2019.12.02. 16:12

Költségvetési csalás miatt elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Balogh Sándor üzletemberre – szúrta ki a Szabad Pécs. A férfi arcképe és a körözés tárgya a police.hu-n is megjelent.

Balogh Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter volt férje, akinek gyanús üzleti tevékenységéről a sajtó többször beszámolt már.

Legutóbb, mint a Szabad Pécs emlékeztet, a pécsi Zsolnay Porcelángyár körüli zavaros ügyletekben jött elő a neve, ő volt ugyanis a Zsolnay vagyonának és dolgozóinak átvételére létrehozott Ledina Kerámia Kft. többségi tulajdonosa is.

AG7 gazdasági portál korábban arról írt, hogy Balogh Sándor egy több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is. Ez a portál derítette ki azt is, hogy Balogh miatt egy, a Magyar Államot megkárosító cégháló is működött Bártfai-Mager miniszter lakcímén.

Frissítés: A Kormányzati Tájékoztatási Központ cikkünk megjelenése után azt közölte, 

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter több mint 20 éve különváltan él Balogh Sándortól, semmilyen közös cégük, üzleti tevékenységük vagy gazdasági érdekeltségük nincs. Ezért minden olyan cikk, ami azt sugalmazza, hogy Bártfai-Mager Andreának köze lehet Balogh Sándor gazdasági tevékenységéhez hatásvadász, politikai célú lejáratás.