Kétszeres áron vásárolják vissza, amit Rogánék eladtak

2019.12.02. 08:52

Kisajátítja a Belváros a Bástya utcai játszóteret. Kormányhivatali határozat kötelezi a belvárosi önkormányzatot arra, hogy a Bástya utca 1-11. szám alatti, 1728 négyzetméteres telek kisajátításáért 815,5 millió forintot utaljon át a terület eddigi tulajdonosának, a MAZ Investmentnek – derül ki a 24.hu birtokába került októberi dokumentumból, amelyet a fővárosi kormányhivatal igazgatója jegyez.

De amíg Rogán Antal polgármestersége idején 400 millió forintért adta el a belváros egyik legértékesebbnek vélt telkét, most több mint kétszeresen áron vásárolják vissza.

A telken az eltelt időszakban semmilyen fejlesztés vagy beruházás nem történt, sőt egy vita miatt az óvodások sem használhatják már egy éve a telken lévő kis játszóterüket. "Ha tehát a közpénzegyenleget nézzük, úgy 415 millió forint mínuszt látunk" - írja a lap.

Ennyit ért meg a Belvárosnak, hogy Rogán döntésével szembemenve, vagy ha tetszik, azt orvosolva a jövőben mégis saját vagyonaként tartsa meg az ingatlant, amelyen a korábbi parkoló már nem működik, azt felszámolta a tulajdonos, illetve az üzemeltető vállalkozó.