Géza
1 °C
16 °C

Fakaróval verte halálra a két nőt

2019.12.03. 18:01 Módosítva: 2019.12.03. 18:20

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn agyonverte élettársát és annak testvérét, tájékoztatott a bíróság szóvivője.

A férfi egy házban lakott élettársával és annak nővérével. 2018. február 12-én a férfi és a testvérek között vita alakult ki a férfi féltékenysége miatt, verekedni kezdtek. A férfi fakaróval ütlegelte a testvérpárt, az ütések főként a fejükön érték az áldozatokat. Súlyos koponyasérüléseikbe a helyszínen belehaltak.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyektől. Az 51 éves férfi legkorábban 35 év után szabadulhat, írja az MTI.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy büntetett előéletű, és a kettős gyilkosságot is egy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, közeli hozzátartozók ellen követte el.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.