A Facebookon mutatta be Novák Katalin a 22 éves helyettes államtitkárt

2019.12.04. 10:42

22 éves joghallgató lett a család- és ifjúságügyért felelős helyettes államtitkár – Rácz Zsófiát a Facebook-oldalán mutatta be Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Rácz előtt azután nyílt meg az út a helyettes államtitkári poszt előtt, hogy elődjét, Illés Boglárkát a hétvégén a Fidelitas élére választották, ahogyan azt – miután egyetlen jelölt volt – sejteni lehetett.

78475562 2418164604949424 8263177401425461248 n
Fotó: Novák Katalin / Facebook

„Korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is. Nemrég tért vissza Washingtonból, ahol egy féléves ösztöndíjprogramban vett részt. Bízom benne, hogy sikerrel fogja saját korosztályának tagjait képviselni az elkövetkező években. Köszönjük, Bogi! Hajrá, Zsófi!” – írta az államtitkár.

Rácz Zsófia a 2013-ban létrehozott, kormányközeli Alapjogokért Központból ment ki a féléves ösztöndíjra, ám azt nem töltötte ki, hazatért élve a lehetőséggel, hogy Novák mellett dolgozhat. A terület szakpolitikai, de nem egészen példátlan, hogy oda valaki a diploma megszerzése előtt kerül: Illés Boglárka is előbb kapta megbízatását, mint a végül megszerzett jogi diplomáját.

Rácz kinevezése illeszkedik abba a trendbe, hogy az utóbbi napokban több fiatal női politikus is előtérbe került a Fidesz környékén, amivel a kormánypárt feltehetőleg igyekszik átalakítani a magáról kialakult férfiöltöző-hangulatot. Böröcz László helyett Illés Boglárka vezeti tovább a Fidelitast, januártól pedig Szalay-Bobroviczky Alexandra lesz a kormányszóvivő Hollik István helyett.

Az új, 22 éves ifjúságügyi helyettes államtitkár kinevezése válasz lehet arra a jelenségre is, amelyről az önkormányzati választások után sokat beszéltek a kormánypárti körökben, azaz hogy a Fidesz egyre kevésbé találja a hangot a fiatalokkal.  

FRISSÍTÉS: "A cikkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Illés Boglárka előbb kapta megbízatását, mint a végül megszerzett jogi diplomáját. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Illés Boglárka 2014 februárjában vette át jogi diplomáját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárává pedig 2016. szeptember 23-ái hatállyal került kinevezésre."

A tévedésért elnézést kérünk.  • Tippek
  • Biztosítás