Az egyetem vezetése segít takarítókat keresni, hogy ne a diákoknak kelljen takarítaniuk

2019.12.04. 17:14 Módosítva: 2019.12.04. 18:25

Segítenek megoldani a helyzetet – így reagált az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) vezetése arra, hogy az egyik budapesti gyakorlóiskolájukban már hónapok óta a diákok takarítanak.  

Kedden írtunk arról, hogy a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában nincs takarítónő, ezért heti két alkalommal a diákok takarítanak. Az RTL Klubnak az iskola igazgatója is elismerte, hogy nem találnak takarítót, ezért átmeneti megoldásként kénytelenek voltak bevonni a diákokat is a termek tisztításába. 

Az egyetem vezetése az Indexhez eljuttatott közleményében azt írja, hogy „a hatályos jogszabályok széleskörű működési autonómiát biztosítanak a gyakorlóiskolák számára, ennek megfelelően az üzemeltetési, takarítási feladatokat az iskolák maguk bonyolítják.

Amint értesültünk a problémáról, az ELTE Műszaki és Informatikai Főigazgatósága felvette a kapcsolatot a gyakorlóiskolával, segítséget nyújtunk a helyzet mihamarabbi rendezése érdekében. Az ELTE gyakorlóiskoláinak gazdálkodása stabil, a működéshez szükséges források rendelkezésre állnak.

Hozzátették azt is, hogy az egyetem vezetésének fontosak nagy hírű gyakorlóiskolái, amelyek szakmai teljesítményük alapján rendszeresen az ország legjobb gimnáziumai között szerepelnek.