János-kórház: Ellenzéki kampányt csináltak az újságok a karácsonyi kívánságlistából

2019.12.04. 22:28 Módosítva: 2019.12.05. 00:27

Nemrég mi is megírtuk, hogy meglepő karácsonyi kívánságlistával állt elő a Szent János Kórház. 

Összegyűjtötték osztályaink a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk

– írták egy Facebook-bejegyzésben. A listán volt ragtapasz, vécédeszka és lázmérő, villanykörte, mosószer, fésű, sampon is. A kórház nemrég kirakott a honlapjára egy közleményt, amiben reagálnak arra, hogy a média felkapta a listaállítás tényét. Azt pontosan nem tudni, hogy mikor került ki a közlemény, ugyanis nincs dátumozva.

„Az ünnepek közeledtével nagyszámú lakossági megkeresés érkezik hozzánk, különféle jótékony felajánlásokkal. Legtöbben a gyermekosztályainkat támogatnák játékokkal. Ezekből azonban év közben is annyit küldenek, hogy több alkalommal udvariasan vissza kellett utasítanunk a felajánlásokat” – kezdődik a közlemény.

Az iromány ezt követően röviden összefoglalja, hogy megkérték az osztályokat, írják össze, mik azok az adományok, amiknek a hajléktalan betegek vagy a kisgyermekükkel sürgős esetben felkészületlenül érkező szülők hasznát vehetik. A kórház szerint az alapvető cikkek csak tévedésből kerültek fel a listára:

A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira.

Majd arra is kitérnek, hogy a kezdeményezést szerintük kiforgatták az általuk ellenzékinek tartott újságok:

Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jó szándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi. Ugyanakkor már az első napokban rengeteg értékes adomány és felajánlás érkezett, amit valamennyi dolgozónk és betegeink nevében hálásan köszönünk!