Diák késelt meg egy tanárnőt egy győri iskolában

2019.12.05. 12:53 Módosítva: 2019.12.05. 15:05

Csütörtökön, dél körül megszúrt egy 17 éves diák egy fizika tanárnőt a győri Jedlik Ányos középiskolában, értesítette az Indexet több olvasó. A rendőrség megerősítette az információkat.  Sajtóközleményükben  azt írták, a feltételezett elkövetőt elfogták, a sértettet, vagyis a tanárt kórházba vitték. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a nőt helyszíni ellátás után stabil állapotban vitték kórházba, nem volt közvetlen életveszélyben. AZ MTI a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháztól úgy tudja, a tanárnőt több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán.

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja az Indexnek azt mondta, nagyon sajnálják, megrendüléssel értesültek a történtekről. 

Rendőrök a késelés helyszínén
Rendőrök a késelés helyszínén
Fotó: Olvasónk / Index

Mindent megteszünk a diákok és kollégák érdekében, hogy ez az ügy tisztázásra kerüljön. A rendőrség is vizsgálódik, mi pedig pszichológus és más segítők közreműködésével igyekszünk segíteni.

A Kisalföld úgy tudja, az érintett intézmény, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma vezetése minden diákot hazaküldött, mára vége a tanításnak. A lap egy képgalériát is közöl arról, ahogy a diákot elviszi a rendőrség. 

Kerestük az iskolát, az igazgató azonban nem kívánt nyilatkozni. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Szállítják el a késelő diákot
Szállítják el a késelő diákot
Fotó: Olvasónk / Index

Tavaly februárban is történt egy országos visszhangot kiváltó tragikus támadás Győrben. Akkor az E.On győri igazgatóhelyettesét késelte meg egy munkatársa. Az áldozat megpróbálta megakadályozni, hogy a feldúlt dolgozó rátörjön az igazgatóra, a támadó ekkor rántott kést és szúrta meg nyolcszor az igazgatóhelyettest, aki másnap belehalt sérüléseibe. A támadó ezután kiugrott az ablakon.