Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Százmillió forintot érő kokaint találtak Röszkénél

2019.12.05. 06:48 Módosítva: 2019.12.05. 08:11

Svájcból Észak-Macedóniába akart ötkilónyi kokaint vinni egy férfi, de a röszkei határátkelőn lebukott – közölte a rendőrség

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 27 éves macedón állampolgár ellen. A férfi a röszkei autópálya-határátkelőn jelentkezett kilépésre hétfő délután. Mivel idegesen válaszolt a rendőr kérdéseire, fokozott ellenőrzésre félreállították az autóját – írták.

IMG 8089
Fotó: Police.hu

A kocsi karosszériájában kialakított rejtekhelyeken öt zsugorfóliázott, fehér port – a gyorsteszt szerint kokaint – tartalmazó csomagot találtak. A valamivel több mint ötkilónyi, a feketepiacon körülbelül százmillió forintot érő drogot lefoglalták.

A férfi barátnőjét és utóbbi édesanyját tanúként, őt pedig – jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt – gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondta, hogy a kocsi az övé, de nincs jogosítványa, ezért kérte meg barátnője anyját, hogy rokonlátogatásra vigye el őt Svájcba. A drogot ő rejtette az autóba, erről a két nő nem tudott – vallotta.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.