Piroska
-11 °C
-2 °C

A jövő hét elején hazamehet a megkéselt győri tanárnő

2019.12.08. 09:07

Várhatóan a jövő hét elején kiengedik a kórházból a győri iskolában csütörtökön egy svájci bicskával megkéselt tanárnőt – mondták a köztévé vasárnap reggeli híradójában.

Csütörtökön egy 17 éves fiú, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója késelte meg tanárát. Az 51 éves tanárnő a hátán, alkarján sérült, utóbbi miatt műtét is vár rá.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, a bíróság szombaton elrendelte a diák letartóztatását. A Győri Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedést azért rendelték el, mert a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás nehezítésének veszélye, a tanúk befolyásolásának lehetősége. A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását egyéni elhelyezés keretében hajtják végre.

A diák ügyvédje szerint tökéletesen rendezett családi háttérrel rendelkezik, mindenki tanul vagy dolgozik, kiegyensúlyozottak az egzisztenciális viszonyok, szerinte semmiféle előjele nem volt ennek a támadásnak. Az RTL Klubnak azt is mondta, a fiú maximálisan megbánta tettét, és nem akarta kioltani a tanár életét. A fiú apja meglátogatta a tanárt a kórházban, az ügyvéd beszámolója szerint "megbocsátás érezhető a tanárnőn".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport