Piroska
-11 °C
-2 °C

Mellkason szúrta anyja élettársát, emberölés kísérletével vádolják

2019.12.09. 08:57

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 16 éves sükösdi fiú ellen, aki 2019 júniusában, egy családi veszekedés után mellkason szúrta anyja élettársát egy késsel, írja közleményében az ugyeszseg.hu. A fiú, aki a történtek idején mindössze 15 éves volt, egyedül lakott nagyanyja sükösdi házában, mert az édesanyja az élettársához költözött. Az élettárs többször szóvá tette a robbanékony természetű fiúnak, hogy nem jár iskolába, naphosszat nem csinál semmit, alig eszik és csak számítógépezik. Emiatt a sértett és a vádlott között egyre gyakoribbá váltak a szóváltások. A vádlott egyre agresszívebbé vált és nem tűrte sem az anyja, sem pedig az élettárs fegyelmezését.

A fiatalkorú vádlott akart magának egy nagyobb kutyát, de az anyja ellenezte ezt, mert a fiú nem tudna róla gondoskodni. Ebből 2019. június 9-én este, a fiú otthonában veszekedés robbant ki, amikor a fiú az anyjától pénzt akart kérni pórázra. Az anya élettársa és a fiú szóváltásba keveredett, ami után a fiú az udvarra ment, itt magához vett egy kést. Ezt kezében tartva a bejárati ajtóból a tőle néhány lépésre álló sértettet provokálni kezdte, hogy nem mer bejönni a házba. Anyja élettársa ekkor – nem támadó szándékkal – elindult felé, mire a fiú hirtelen mozdulattal mellkason szúrta.

A késelés után a fiú elszaladt a helyszínről, a rendőrök másnap fogták el és őrizetbe vették. A szúrás után anyja élettársa eszméletét vesztette, a helyszínen újra kellett éleszteni és több hetes kórházi kezelésre szorult. A sértett a szúrás miatt – ami a kulcscsont alatti verőeret is érte – közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az, hogy a sértett nem halt meg, nem a vádlotton múlott, hanem a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

A büntetlen előéletű fiú letartóztatásban őt, a főügyészség emberölés kísérletével vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy az eszközként használt kést is el kell kobozni. Ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.