Őrsi Gergely polgármestert zsarolta még az Angyal Ügyvédje

2019.12.09. 10:45

A Facebookon, videóban jelentette be Őrsi Gergely, hogy Molnár Zsolt mellett ő az, akit megzsarolt az Angyal Ügyvédje nevű blog. Őrsi Gergely a II. kerületben Láng Zsolt fideszes polgármestert győzte le az önkormányzati választáson. Őrsi a szavazatok 52 százalékát kapta meg, Láng csak 47,6 százalékot.

Őrsi Gergely
Őrsi Gergely
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Egy politikus nem lehet zsarolható, én nem vagyok zsarolható és zsarolóknak soha nem fogok engedni

- hangsúlyozta Őrsi a videóban. "Különböző csatornákon keresztül arról jutottak el hozzánk hírek, hogy lejáratási kísérletet terveznek, amennyiben nem teljesítem a zsarolók követeléseit. A zsarolók célja többek között az is, hogy a kerület közéletének javítása és valódi problémák elhárítása helyett valótlanságok tisztázásával teljenek a napok" - írta a videóhoz Őrsi.

Őrsi arról beszél a videóban, hogy számára elfogadhatatlan, hogy "alaptalan, nemtelen", a családját is érintő vádaskodások érjék őt az elkövetkezendő időszakban, és a leghatározottabban fel fog ezek ellen lépni.

Az ügy előzménye, hogy megjelent egy Angyal Ügyvédje nevű blog, ami "ellenzéki Borkai-ügyet" emlegetett és azt, hogy kínos információkat fog lehozni egy párt vezetőjéről, valamint egy fiatal, nemrég polgármesterré választott politikusról. 

Hétfő reggel Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója az ATV-ben elmondta: őt zsarolta meg valaki és bár nem nevezte néven az illetőt, de nem cáfolta, hogy Németh Gábor az, aki korábban az MSZP környékén dolgozott. Molnár nem nevezte meg, hogy ki a fiatal polgármester, akiről még szó van, ezt viszont megtette hétfő délelőtt maga az érintett, Őrsi Gergely.