Piroska
-11 °C
-2 °C

Fiatal nőt mentettek ki a Mátyás-hegyi-barlangból

2019.12.11. 05:30

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták, közölte a barlangi mentőszolgálat, akiket az MTI idézett.

A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg. A barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan kórházba vitte.

2019 dmatyi3
Fotó: Kovács Márton/Magyar Barlangi Mentőszolgálat

A barlangi mentők honlapja szerint a nő térdsérülést szenvedett. A nyitóképen is szereplő fotóhoz azt írták, nem mindenütt ilyen tágas a barlang, van, ahol kúszva lehet csak előrejutni.

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak.

A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.