Lukács
1 °C
14 °C

Impozáns budai villába költözött a Nemzeti Nyomozó Iroda

2019.12.12. 16:59 Módosítva: 2019.12.12. 17:03

Új székhelyre költözött a Készenléti Rendőrséghez tartozó Nemzeti Nyomozó Iroda és a Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Őrzési Osztálya, írja a Police.hu

A két szervezeti egység a festői környezetben lévő Budakeszi út közelében, a Határőrség Országos Parancsnokságának egykori Labanc utcai bázisán kapott helyet.

Itt áll egy ősfás park közepén, a nyolc épületből álló, őrzött komplexum, amelynek egy gyönyörű villaépület a központja. A telek 54 859 négyzetméter, amelyből az épületek területe 12 905 négyzetméter. 

A rendőrség közleménye szerint "a szakmai munkát jól felszerelt irodák, kihallgató helyiségek, irattárak és a minősített adatok védelmét biztosító technikai eszközök is támogatják. Az őrzésvédelem magas szintje biztosította azt, hogy a fogvatartott személyek elhelyezése az újonnan kialakított objektum területén megvalósulhatott." 

A munkatársak a régi, szűkös elhelyezést nyújtó épületből teljesen felújított, funkcionális helyiségekkel ellátott, új bútorzattal felszerelt, parkosított környezetbe kerültek, írja a rendőrségi honlap.