Távozik az újbudai DK-s polgármester kabinetfőnöke

2019.12.12. 15:32

Közös megegyezéssel megszűnt László Imre újbudai DK-s polgármester kabinetfőnökének, Lakos Imrének a munkaviszonya, írja az MTI.

László Imre csütörtökön, a Facebook-oldalán azt írta: "ezen a héten arra a döntésre jutottunk (...), hogy közös munkánkat befejezzük. Lakos Imre munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntettük".

Hangsúlyozta: Újbuda fejlődése érdekében elkerülhetetlen, hogy a XI. kerület vezetése az önkormányzati testületben és a hivatalban egyaránt erős politikai, szakmai, emberi egységre épüljön.

"Egyetértettünk abban (...), hogy fontosabb az egységes, közös cselekvés, mint az azt esetleg akadályozó véleménykülönbség" - fogalmazott a polgármester, köszönetet mondva Lakos Imrének az eddigi munkájáért.

Lakos Imre a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. igazgatóságának tagja lett idén novemberben, az önkormányzati választások után.

A Mi Hazánk feljelentést tesz 

Novák Előd a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, aki egyben újbudai önkormányzati képviselő is, előtte sajtótájékoztatón követelte a kabinetfőnök eltávolítását. Novák szerint Lakos Imre "keresztülnyomott az önkormányzat gazdasági bizottságán egy kisebb korrupciós ügyet". A politikus szerint Lakos a piaci ár feléért-harmadáért juttatott ingatlanhoz egy DK-közeli céget. Ezért a Mi Hazánk hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben.

Novák Előd fejezze be a hazudozást! - írta közleményben erre a DK. A DK szerint Novák Előd "egy egyszerű előterjesztést sem tud értelmezni". A szóban forgó ingatlan bérleti szerződésének meghosszabbítását a jelenlegi bérlő kérte az önkormányzattól. Újbuda közgyűlésének gazdasági bizottsága - a kulturális bizottsággal együtt - eleget tett a kérésnek, és azt is engedélyezte, hogy a bérlő a jövőben kulturális tevékenységet folytasson, "természetesen a bérleti díj csökkentése, vagy bármilyen egyéb kedvezmény nélkül".